


De wetenschapsbeurs is bedoeld voor aios en onderzoekers in HMC met een vast dienstverband die werken aan een wetenschappelijk onderzoek of dit willen opzetten maar hiervoor onvoldoende tijd hebben. Met de wetenschapsbeurs kan een medewerker één jaar lang één dag per week vrijgesteld worden van reguliere taken om te besteden aan het onderzoek.De regeling is niet bedoeld voor medisch specialisten.
Onderzoeken die in aanmerking komen voor de wetenschapsbeurs moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:
De aanvraag
Om in aanmerking te komen voor de wetenschapsbeurs dient de onderzoeker de volgende documenten in:
In het najaar van het kalenderjaar is een nieuwe ronde voor aanvragen wetenschapsbeurs.
Beoordeling
De beoordelingscommissie bestaat uit drie leden van de wetenschapscommissie, waaronder de voorzitter en één medisch specialist van HMC die niet in de wetenschapscommissie zit.
Overig
Alle indieners van de wetenschapsbeurs krijgen schriftelijk bericht van toekenning dan wel afwijzing. Een kopie hiervan gaat naar de opleider. Winnaars van de wetenschapsbeurs worden in de wetenschapscommissievergadering van maart uitgenodigd om hun project te presenteren.
Het wetenschapsbeursjaar loopt van 1 juni tot en met 31 mei in het daarop volgende jaar, tenzij dit anders besproken wordt. Aan het eind van het wetenschapsbeurs jaar geeft de onderzoeker een terugkoppeling aan de leden van de wetenschapscommissie.
Met de opleiders wordt afgestemd hoe de wetenschapsbeurs ‘opgenomen’ wordt: 1 dag per week vrijroosteren door office managers Medisch Onderwijs, 1 week per maand vrijroosteren of een ‘aaneengesloten’ periode van 52 werkdagen. Bovendien dient de wetenschapsbeurs binnen 1 jaar na toekenning ingevuld te worden, anders vervalt deze.
Bij publicatie van resultaten vermeldt de aios/onderzoeker HMC in de affiliaties met de afdeling waar het onderzoek uitgevoerd is. Tevens wordt in de acknowledgement van het artikel de volgende zin opgenomen: ‘This study was funded by a grant from the Research Fund of Haaglanden Medical Center (wetenschapsbeurs met jaartal)’.
Alleen de salariskosten van de onderzoeker worden vergoed uit de wetenschapsbeurs. Wanneer meer subsidie nodig is, dient hiertoe een aanvraag bij het wetenschapsfonds te worden gedaan. Congressen en dergelijke worden niet vergoed uit de wetenschapsbeurs.
Contact
Bij vragen kun je contact opnemen met het wetenschapsbureau op telnmr. 088 - 979 1626.
Snel naar de volgende artikelen:
GHZ wetenschapsmiddag op vrijdag 11 juni 2021 Populaire diensten Medische Bibliotheek