CASTOR EDC/ SPSS

Castor EDC 

HMC adviseert om voor de dataverzameling voor onderzoeksdoeleinden Castor Electronic Data Capture (EDC) te gebruiken. Voor lokaal geïnitieerd WMO-plichtig onderzoek is dit zelfs verplicht. Castor EDC is een applicatie waarmee je zelf eenvoudig en veilig online data kan verzamelen. Met Castor EDC voldoe je aan de Good Clinical Practice (GCP) richtlijnen op het gebied van dataverzameling, wat onder andere wil zeggen dat de software een audit trail bevat. Castor EDC maakt het mogelijk zelf eenvoudig online formulieren te bouwen. Hiermee kun je meteen beginnen en hiervoor heb je geen programmeerkennis nodig. De mogelijkheden binnen Castor EDC zijn heel divers. Zo kun je bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een geavanceerd rechtenmanagement eenvoudig multicenter studies uitvoeren binnen Castor EDC.

 

Via https://data.castoredc.com/register kun je gemakkelijk een account aanmaken met je @haaglandenmc.nl of @landsteiner.nl emailadres. Hierna kun je inloggen via data.castoredc.com. Je hebt één persoonlijke inlogaccount voor al je studies. Op de startpagina kun je doorklikken naar de relevante studie en beginnen met het bouwen van je studie of het verzamelen van data. Via het wetenschapsbureau is informatie te ontvangen zodat er geen kosten verbonden zijn aan het gebruik van Castor EDC (bllingcode).  Deze informatie is ook op IProva te vinden zoekterm datamanagement U5A.

 

Heb je praktische vragen over Castor EDC, bekijk dan in Castor SMS, tabblad templates, het document ‘informatie Castor EDC’ en/of op helpdesk.castoredc.com

 

SPSS

Via TOPdesk kun je bij ICT een aanvraag doen voor het gebruik van SPSS. Na het verwerken van de aanvraag vind je het programma terug tussen de HMC applicaties.

 


 

Snel naar de volgende artikelen:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.