Arts-assistenten

Als arts-assistent word je in het GHZ of HMC, uitgenodigd om je als toekomstig specialist te ontwikkelen. Het GHZ en HMC zijn ervaren opleidingsziekenhuizen: opleiden krijgt veel tijd en aandacht. 

 

De ziekenhuizen hebben een betrokken Centrale Opleiding Commissie. thema- en wetenschapsdagen en veelvuldig onderwijs binnen de vakgroepen. De Centrale Opleiding Commissie bewaakt de kwaliteit van opleiden o.a. middels het jaarlijks uitzetten van de D-RECT enquête, waarna zij in gesprek gaat met assistent en opleider. 

  

Interesse in een functie als arts-assistent?

Bekijk dan hier de huidige vacatures. Je kunt ons ook  bellen of e-mailen, zodat wij je in contact kunnen brengen met de juiste persoon.

 

Handige links:

 

Contact

Ben je geïntereseerd in lokale opleidingsplannen van de diverse specialismen of heb je andere vragen, dan kun je contact opnemen met:

Meldpunt arts-assistenten

Het werk en de opleiding van arts-assistenten stelt naast de eisen op medisch-technisch vlak eisen aan sociale en communicatieve vaardigheden en een flexibele en stressbestendige opstelling.

 

Er wordt veel gevraagd van de arts-assistent: efficiënt werken, stressmanagement, omgaan met mondige patiënten. Ook moet de arts-assistent een plaats vinden tussen andere collega’s. Daarbij vraagt het privéleven in deze fase van de carrière veel aandacht. Wil je hier meer over lezen, dan verwijzen wij je naar het artikel ‘‘Balanceren tussen opleiding, werk en privé: een onderzoek naar bevlogenheid’, november 2006, LVAG. 

 

Coaching kan bijdragen aan het optimaliseren van het werk- en opleidingsklimaat.

In Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is om deze redenen het Meldpunt arts-assistenten opgezet, als laagdrempelige mogelijkheid om snel een gesprek te kunnen hebben met een van de seniorpsychologen in huis. In deze vertrouwelijke gesprekken kunnen handvatten gegeven worden hoe om te gaan met diverse problemen. Door de jarenlange ervaring heeft de afdeling Medische Psychologie een uitgebreid netwerk in de regio waar een beroep op kan worden gedaan.

 

Het Meldpunt is een gezamenlijk initiatief van de Arts-assistenten Vereniging, de Centrale Opleiding Commissie en de afdeling Medische Psychologie.

 

Hieronder tref je een lijst van de beschikbare seniorpsychologen in HMC. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat op toestel 6795 of telefonisch op de hieronder vermelde telefoonnummers.

 

André van Houwelingen

088 - 979 2829

Kees Denissen (AH)

088 - 979 6798

 

Meer informatie over het Meldpunt voor aios en anios in het GHZ kun je vinden op GHZ Intern

Mijn werk & ik > Werk & arts-assistent

 


 

Contact

Bij vragen kun je contact opnemen met:

Assistentenvereniging HMC

De arts-assistentenvereniging behartigt de belangen van alle a(n)ios en daarnaast organiseren het regelmatig activiteiten als borrels, de jaarlijks terugkerende wetenschapsdag en het kerstdiner.


Door direct contact te onderhouden met de Raad van Bestuur, de Centrale Opleidingscommissie (COC) en het Landsteiner instituut is de arts-assistentenvereniging in staat belangrijke onderwerpen voor a(n)ios te bespreken én te verbeteren. Het gaat over onderwerpen als werkomstandigheden, onderwijs, declaraties van congressen  en de opleiding. Daarnaast heeft het assistentenbestuur inzicht in de ziekenhuiscommissies waaraan arts-assistenten deel kunnen nemen en de hiervoor openstaande vacatures. Indien je interesse hebt om onderdeel uit te maken van een ziekenhuiscommissie, kun je contact opnemen via met assistentenvereniging.

 

Financiële bijdrage

De arts-assistentenvereniging vraagt aan alle arts-assistenten om een kleine financiële maandelijkse bijdrage ( € 5 per maand) om zo de gezamenlijke activiteiten te kunnen financieren. Dit bedrag wordt na instemming automatisch van je salaris ingehouden. Het formulier automatisch incasso kan worden ondertekend en ingeleverd bij het team Medisch Onderwijs van het Landsteiner Instituut of een van de ondergetekende(n). Een toelichting op het machtigingsformulier kun je hier vinden.

 

Bestuur

  • Timo Haak, AIOIS chirurgie (voorzitter)
  • Bo van Tienoven, AIOS ziekenhuisgeneeskunde (penningmeester)
  • Laura ten Hove, AIOS radiologie
  • Merel Verhagen, AIOS neurologie
  • Paul van der Voort, AIOS orthopedie
  • Ernst-Jan van ’t Wout, AIOS interne geneeskunde
  • Gijs Kerpershoek, AIOS gynaecologie

 

Contact

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met de assistentenvereniging via assistentenvereniging@haaglandenmc.nl

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.