Medisch Onderwijs algemeen

De afdeling Medisch Onderwijs ondersteunt en verbetert waar nodig onderwijs, opleiding en ontwikkeling van medici in opleiding en andere wetenschappelijk opgeleide disciplines.

 

Wij kunnen ondersteunen bij het implementeren van de kwaliteitscylus in de medische (vervolg)opleidingen. Daarnaast zijn de Adviseurs Medisch Onderwijs als ambtelijk secretaris betrokken bij de Centrale Opleiding Commissie (COC)

 

Wij ontvangen alle nieuwe coassistenten en arts-assistenten op onze ontvangstbijeenkomsten en introductiedagen.

 

De introductiedagen bestaan uit twee algemene dagen voor arts-assistenten en medisch specialisten. Tijdens deze twee algemene dagen volg je onderdelen die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van een aantal basiswerkzaamheden binnen het HMC zoals HiX en DBC. 

Aansluitend wordt er drie dagen een SEH training gegeven aan arts-assistenten.

 

Datum: elke maand (1ste twee werkdagen van de maand)

Wie:      nieuwe arts-assistenten en medisch specialisten

 

Aanmelden voor deze dagen is niet mogelijk, iedere nieuw in dienst tredende arts-assistent of medisch specialisten wordt automatisch aangemeld door P&O. Het Landsteiner Instituut nodigt deelnemers uit aan de hand van deze aanmeldingen.

 

Ook organiseren wij onderwijs voor deze groepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Module Patiëntveiligheid voor arts-assistenten. De klinische demonstraties en ziekenhuisbrede necrologiebesprekingen voor arts-assistenten en specialisten trekken volle zalen.

 

Voor huisartsen organiseren wij naast avondnascholingen de jaarlijks terugkerende populaire Studiedagen 'van Arts tot Arts'.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.