Reanimatielessen HMC

Sinds vele jaren wordt binnen HMC reanimatielessen (BLS, Basic Life Support) gegeven aan alle edewerkers van het ziekenhuis. Het Landsteiner instituut heeft de afgelopen jaren ruim 60 BLS instructeurs hiertoe opgeleid en bijgeschoold.

 

Het HMC-reanimatiebeleid is dat iedere medewerker minimaal één keer per jaar een (herhalings)les moet volgen. Hiertoe is het nodig dat elke afdeling zijn eigen BLS-instructeur heeft. Dit is momenteel niet het geval, wat maakt dat nog niet iedere medewerker is geschoold. Een lijst met daarop alle BLS-instructeurs, waar ze werken en de afdelingen die nog geen instructeur hebben, is te vinden in het volgende overzicht.

 

Indien een afdeling geen eigen BLS-instructeur heeft, dient de (zorg)manager in afstemming met een collega (zorg)manager binnen zijn eigen divisie een BLS-instructeurs te zoeken. Indien een instructeur van een andere divisie wordt ingezet, is het belangrijk dat heldere afspraken gemaakt worden over de inzet en registratie van gemaakte uren.  

 

Belangrijk om te weten is dat:

  • een BLS-instructeurs minimaal vier lessen per jaar moet geven om bevoegd en bekwaam te blijven;
  • een BLS-instructeur minimaal één keer per twee jaar moet worden bijgeschoold om de lessen te mogen blijven geven.

     

Paula Rensen, opleidingsadviseur, is contactpersoon voor alle organisatorische en inhoudelijke zaken omtrent het reanimatieonderwijs. Paula Rensen is te bereiken op 088 - 979 1808 of via paula.rensen@landsteiner.nl.

Oefenprogramma medisch en verpleegkundig rekenen

Uit onderzoek blijkt dat er te veel fouten worden gemaakt bij het berekenen van oplossingen en verdunningen in ziekenhuizen. De Raad van Bestuur en het management hebben daarom besloten dat alle medewerkers die (af en toe of regelmatig) medicijnen delen of bezig zijn met medicatie, getoetst zijn op medisch en verpleegkundig rekenen. 

 

Voordat je de rekentoets gaat maken, kun je zelf al oefenen. De ervaring leert dat je de toets behaalt als je voldoende hebt geoefend.

 

Je kunt de inloggegevens voor het oefenprogramma IPO Rekenen vinden in de bibliotheek van het Landsteiner Leerplein in de manual Rekenen met Zorg. De oefentoets is alleen beschikbaar voor medewerkers van HMC en het GHZ.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.