Workshop Communicatiecultuur

Onderwerp
Communicatie
Doelgroep
Leidinggevende, Medisch ondersteunend, Organisatie ondersteunend, Verpleegkundige
Doel
Informatie

Succesvolle teams werken naadloos samen. De communicatie naar de patiënt en naar elkaar is open en duidelijk. We richten ons niet alleen op de ziekte, maar juist ook op de mens, de zieke. Dit komt naar voren in alles wat we doen.

 

We zijn vaak gewend om op een bepaalde manier te communiceren en missen soms de tijd om uit te diepen of het ook anders of beter kan. Hoe "doen wij dat eigenlijk hier?" komt in deze training aan bod met concrete tips en activiteiten.

Locatie
GHZ
Duur
3.5 uur
Omschrijving

Tijdens deze workshop onderzoeken we de communicatiecultuur van het team, met de nadruk op patiëntencommunicatie. Onder cultuur verstaan we de (vaak onuitgesproken) normen en waarden, die tot uiting komen in ons gedrag. We gaan deze met het team zichtbaar en concreet maken en vervolgend aan de slag om te versterken wat goed gaat en te verbeteren wat beter kan.

 

Door middel van dynamische en interactieve oefeningen wordt de verbinding gemaakt naar de dagelijkse praktijk en dankzij een dosis creativiteit gaan de deelnemers met tastbaar resultaat naar huis.

Aanmelden

praktische informatie:

  • workshop duurt 3.5 uur, inclusief pauze
  • maximaal 12 deelnemers
  • planning af te stemmen met afdeling marketing en communicatie, Annemarie Bakker T5389
  • investiering bedraagt € 600,00 excl BTW (kosten voor eigen RVE)
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.