PRISMA-training

Onderwerp
Deskundigheidsbevordering
Doelgroep
Arts-assistent, Medische Staf, Leidinggevende, Medisch ondersteunend, Verpleegkundige
Doel
Kennis van Human Factors in (bijna)incidenten en het systematisch kunnen analyseren van (bijna)incidenten op basisoorzaken.
Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

 

 

Locatie
MCH, Bronovo
Duur
1 dag
Omschrijving

Decentraal en centraal zijn in het HMC commissies actief die zich bezig houden met leren van (bijna) incidenten in de patiëntenzorg. Het is van belang dat er geleerd wordt van alles wat niet goed gaat in het zorgproces. Als het gevolgen heeft voor de patiënt, maar ook als het gevolgen had kunnen hebben. Naast patiënten leed resulteren incidenten veelal in herstelwerkzaamheden in de processen. Andere zorgprofessionals moeten de gaten dicht lopen. Dit zorgt voor verspilling van tijd en geld en zorgt voor ergernissen bij de zorgprofessional.

Voor iedereen die zich bezig houdt met het leren van incidenten in de patiëntenzorg wordt deze PRISMA-training gegeven.

Het uitgangspunt is dat mensen fouten maken en dat systemen zo ingericht moeten worden dat mensen zo min mogelijk fouten maken. Om de patiëntveiligheid te verbeteren is het, ten eerste, van belang te weten waarom mensen fouten maken (Human Factors). Dit bevordert ook een cultuur waarin het vanzelfsprekend is elkaar aan te spreken en fouten bespreekbaar te maken binnen het team. Ten tweede is het van belang deze fouten te analyseren op onderliggende (systeem)oorzaken. Dit maakt het mogelijk het systeem waarin we met elkaar werkzaam zijn continue te verbeteren en daadwerkelijk te leren van fouten.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier. In de evenementenkalender wordt gecommuniceerd wanneer de training plaatsvindt

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.