MEDIC Focus in Proces

Onderwerp
Deskundigheidsbevordering
Doelgroep
Leidinggevende, Organisatie ondersteunend
Doel
Kennismaken met MEDIC, een intern ontwikkelde methodiek om processen te verbeteren
Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Susanne van der Linden, administratief medewerker, via 070-3301840

Locatie
MCH
Duur
Een dagdeel
Omschrijving

MEDIC is een intern ontwikkelde methodiek om processen te verbeteren. Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden, stafmedewerkers, (aspirant)zorgmanagers en seniormedewerkers en wordt verzorgd door de afdeling Procesverbetering van het MCH.

 

Tijdens de workshop zal het volgende aan bod komen:

  • leren wat een proces en procesdenken nu precies is;
  • het in kaart brengen, meetbaar maken, evalueren en verbeteren van een door jou geselecteerd proces;
  • het bespreken van mogelijke implementatie en borging van de desbetreffende procesverbetering.

 

Een proces is te zien als een aaneenschakeling van activiteiten die zich afspeelt tussen de vraag naar een dienst of product en het leveren daarvan. Ter voorbereiding op de workshop willen wij je vragen om zelf een eigen proces te kiezen dat je tijdens de bijeenkomst zou willen analyseren/verbeteren. Kies een proces waar jij verantwoordelijk of betrokken bij bent. Welke stappen moet men in de praktijk doorlopen om de desbetreffende dienst/product te leveren? Wie wordt daarbij verder nog betrokken?

 

Graag wijzen we je ook op de mogelijkheid om met een subgroep collega’s deel te nemen aan de workshop. Zo kan er vanuit verschillende inzichten direct worden bijgedragen aan de procesverbetering. Voor de grootte van dergelijke subgroepjes houden wij voorlopig drie personen aan. Zorg wel dat je een uitdagend proces kiest. Wanneer je van plan bent om in een kleine groep aan je proces te werken horen wij dit graag van je bij de inschrijving. Wij kunnen daar met de begeleiding dan meteen rekening mee houden.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier. In het huisbulletin wordt gecommuniceerd wanneer de training plaatsvindt

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.