Meldpunt arts-assistenten

Het werk en de opleiding van arts-assistenten stelt naast de eisen op medisch-technisch vlak eisen aan sociale en communicatieve vaardigheden en een flexibele en stressbestendige opstelling.

 

Er wordt veel gevraagd van de arts-assistent: efficiënt werken, stressmanagement, omgaan met mondige patiënten. Ook moet de arts-assistent een plaats vinden tussen andere collega’s. Daarbij vraagt het privéleven in deze fase van de carrière veel aandacht. Wil je hier meer over lezen, dan verwijzen wij je naar het artikel ‘‘Balanceren tussen opleiding, werk en privé: een onderzoek naar bevlogenheid’, november 2006, LVAG. 

 

Coaching kan bijdragen aan het optimaliseren van het werk- en opleidingsklimaat.

In Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is om deze redenen het Meldpunt arts-assistenten opgezet, als laagdrempelige mogelijkheid om snel een gesprek te kunnen hebben met een van de seniorpsychologen in huis. In deze vertrouwelijke gesprekken kunnen handvatten gegeven worden hoe om te gaan met diverse problemen. Door de jarenlange ervaring heeft de afdeling Medische Psychologie een uitgebreid netwerk in de regio waar een beroep op kan worden gedaan.

 

Het Meldpunt is een gezamenlijk initiatief van de Arts-assistenten Vereniging, de Centrale Opleiding Commissie en de afdeling Medische Psychologie.

 

Hieronder tref je een lijst van de beschikbare seniorpsychologen in HMC. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat op toestel 6795 of op hun pieper.

 

André van Houwelingen

088 - 979 2829

Kees Denissen (AH)

088 - 979 6798

 

Meer informatie over het Meldpunt voor aios en anios in het GHZ kun je vinden op GHZ Intern

Mijn werk & ik > Werk & arts-assistent

 


 

Contact

Bij vragen kun je contact opnemen met:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.