Arts-assistenten

Als arts-assistent word je in het GHZ of HMC, uitgenodigd om je als toekomstig specialist te ontwikkelen. Het GHZ en HMC zijn ervaren opleidingsziekenhuizen: opleiden krijgt veel tijd en aandacht. 

 

De ziekenhuizen hebben een betrokken Centrale Opleiding Commissie. thema- en wetenschapsdagen en veelvuldig onderwijs binnen de vakgroepen. De Centrale Opleiding Commissie bewaakt de kwaliteit van opleiden o.a. middels het jaarlijks uitzetten van de D-RECT enquête, waarna zij in gesprek gaat met assistent en opleider. 

  

Interesse in een functie als arts-assistent?

Bekijk dan hier de huidige vacatures. Je kunt ons ook  bellen of e-mailen, zodat wij je in contact kunnen brengen met de juiste persoon.

 

Handige links:

 

Contact

Ben je geïntereseerd in lokale opleidingsplannen van de diverse specialismen of heb je andere vragen, dan kun je contact opnemen met:

De arts-assistentenvereniging is een vereniging van en voor alle a(n)ios in HMC. Alle arts-assistenten, in-opleiding en niet-in-opleiding, kunnen tijdens hun dienstverband lid worden tegen een kleine maandelijkse vergoeding. Ook klinisch specialisten in opleiding (ziekenhuisapothekers, klinisch chemici en klinisch psychologen) kunnen lid worden.


Voor iedereen die geïnteresseerd is in de medische vervolgopleidingen die het GHZ aanbied, zijn de verschillende lokale opleidingsplannen hier in te zien.


Het werk en de opleiding van arts-assistenten stelt naast de eisen op medisch-technisch vlak eisen aan sociale en communicatieve vaardigheden en een flexibele en stressbestendige opstelling. Coaching waarbij diverse onderwerpen aan de orde kunnen komen, kan bijdragen aan een verbetering van het persoonlijk functioneren en van het werk- en opleidingsklimaat.


Vertrouwenspersoon

Vanuit de Centrale Opleidingscommissie is een vertrouwenspersoon voor aios benoemd. Voor het GHZ en HMC is Hedwig Slot, kinderarts en directeur Landsteiner Instituut, de vertrouwenspersoon. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088 - 979 3230 (secretariaat).

Hierop is een uitzondering: in HMC  Bronovo is Tineke Vos, psychiater, vertrouwenspersoon voor aios Interne Geneeskunde en Gynaecologie. Zij is bereikbaar via: 088 - 979 3118 (poli psychiatrie).

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.