Medisch onderwijs

De afdeling Medisch Onderwijs ondersteunt en verbetert waar nodig onderwijs, opleiding en ontwikkeling van medici in opleiding en andere wetenschappelijk opgeleide disciplines.

 

Wij kunnen ondersteunen bij het implementeren van de kwaliteitscylus in de medische (vervolg)opleidingen. Daarnaast zijn de Adviseurs Medisch Onderwijs als ambtelijk secretaris betrokken bij de Centrale Opleiding Commissie.

 

Wij ontvangen alle nieuwe coassistenten en arts-assistenten op onze ontvangstbijeenkomsten en introductiedagen. Ook organiseren wij onderwijs voor deze groepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Module Patiëntveiligheid voor arts-assistenten. De klinische demonstraties en ziekenhuisbrede necrologiebesprekingen voor arts-assistenten en specialisten trekken volle zalen.

 

Voor huisartsen organiseren wij naast avondnascholingen de jaarlijks terugkerende populaire Studiedagen 'van Arts tot Arts'.

Op deze pagina vind je meer informatie over het werken als coassistent in het GHZ en HMC.

 


Op deze pagina vind je meer informatie over het werken als arts-assistent in het GHZ en HMC.


De arts-assistentenvereniging is een vereniging van en voor alle a(n)ios in HMC. Alle arts-assistenten, in-opleiding en niet-in-opleiding, kunnen tijdens hun dienstverband lid worden tegen een kleine maandelijkse vergoeding. Ook klinisch specialisten in opleiding (ziekenhuisapothekers, klinisch chemici en klinisch psychologen) kunnen lid worden.


Het werk en de opleiding van arts-assistenten stelt naast de eisen op medisch-technisch vlak eisen aan sociale en communicatieve vaardigheden en een flexibele en stressbestendige opstelling. Coaching waarbij diverse onderwerpen aan de orde kunnen komen, kan bijdragen aan een verbetering van het persoonlijk functioneren en van het werk- en opleidingsklimaat.


Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.