Beroepsopleidingen

Werken én leren

Na je vmbo, havo of vwo kun je ervoor kiezen om direct te gaan werken en leren. Het gaat om opleidingen waarbij je gaat werken en leren via de zogenaamde duale (niveau 5) of de beroepsbegeleidende (BBL, niveau 4) leerweg. Je combineert dan het theoretische en praktische gedeelte van een opleiding, waarbij je direct een leerlingensalaris uitbetaald krijgt en je studiekosten vergoed worden.

 

Zo kun je bij ons bijvoorbeeld worden opgeleid tot verpleegkundige niveau 5 (hbo), radiotherapeutisch of radiodiagnostisch laborant, operatie- of anesthesieassistent.

Met je vmbo-diploma of VIG-diploma niveau 3 kun je worden opgeleid tot doktersassistent of verpleegkundige niveau 4 (MBO). Je komt voor een verkort traject in aanmerking als je het VIG-diploma niveau 3 al hebt behaald.

 

Er zijn nog veel meer opleidingen die je binnen onze ziekenhuizen kunt volgen, bekijk op de vacaturesites van de ziekenhuizen welke mogelijkheden er voor jou zijn.

 

HMC (voorheen MCH-Bronovo) neemt sinds 8 juni 2015 deel aan de Strategische Alliantie Zorgopleidingen Haaglanden. In dit nieuwsbericht en deze tv-uitzending kom je hier meer over te weten. 


Studie en stage
We hebben verschillende stagemogelijkheden voor je voor mbo- hbo- en universitaire opleidingen. Er zijn stageplaatsen voor opleidingen gericht op de zorg, maar ook allerlei andere opleidingen. Ben je op zoek naar een stageplaats? Stageplaatsen in het MCH voor zorg en welzijn gaan via het SBBL. Voor stageplaatsen verwijzen we je door naar de sites van de ziekenhuizen.

 

 

Wil je weten welke opleidingen er zijn?
Hier vind je informatie over de opleidingen:

 

Hier vind je informatie over het leren in de praktijk in MCH

 

Informatie en formulieren leerling-verpleegkundigen in Bronovo

Leerling-verpleegkundigen en werkbegeleiders in Bronovo vinden hier hun informatie en formulieren.

 

Leerafdeling
Naast de individuele stage is het op een aantal afdelingen ook mogelijk om stage te lopen op een leerafdeling. Op een leerafdeling vorm je samen met je medestagairs een zelfstandig team. Het samen werken en leren in de praktijk staat daarbij centraal.

 

Kortom: laat je inspireren door de veelzijdigheid van het ziekenhuis!

 

Contact

Bij vragen kun je contact opnemen met:

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.