Centrale Opleiding Commissie

De Centrale Opleiding Commissie (COC) is het orgaan ter handhaving en bevordering van een optimaal en veilig opleidingsklimaat voor medisch specialistische opleidingen. Het werkgebied van de COC betreft tevens de postuniversitaire vervolgopleidingen in overige ziekenhuisspecialismen. 

 

Wij hebben een actieve COC. Niet alleen is er een ruime vertegenwoordiging in de commissie van alle betrokkenen bij de opleidingen, ook wordt er jaarlijks een gesprek aangegaan met iedere assistentengroep en opleider in huis om de kwaliteit van de opleiding te bewaken. 

 

In Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en het GHZ heeft de COC het Meldpunt arts-assistenten ingesteld als laagdrempelige mogelijkheid om snel een gesprek te kunnen hebben met een van de seniorpsychologen in huis. Hierin vindt persoonlijk coachen van assistenten plaats dat bijdraagt aan een verbetering van het persoonlijk functioneren en van het werk- en opleidingsklimaat.

 

Contact

Bij vragen kun je contact opnemen met:

Op deze pagina vind je een overzicht van de medische vervolgopleidingen die geheel of gedeeltelijk zijn erkend door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten.


Het werk en de opleiding van arts-assistenten stelt naast de eisen op medisch-technisch vlak eisen aan sociale en communicatieve vaardigheden en een flexibele en stressbestendige opstelling. Coaching waarbij diverse onderwerpen aan de orde kunnen komen, kan bijdragen aan een verbetering van het persoonlijk functioneren en van het werk- en opleidingsklimaat.


Vanuit de Centrale Opleidingscommissie is een vertrouwenspersoon voor aios benoemd. Voor Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en het GHZ is Hedwig Slot, kinderarts en directeur Landsteiner Instituut, de vertrouwenspersoon. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088 - 979 3230 (secretariaat).

Hierop is een uitzondering: in HMC Bronovo is Tineke Vos, psychiater, vertrouwenspersoon voor aios Interne Geneeskunde en Gynaecologie. Zij is bereikbaar via: 088 - 979 3118 (poli psychiatrie).


Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.