Opleidingsetalage differentiatie Acute Interne Geneeskunde

Duur:

8 maanden

 

Kenmerken:

HMC in Den Haag is een groot STZ (stichting topklinische ziekenhuizen) ziekenhuis en heeft 3 locaties: HMC Westeinde, HMC Antoniushove en HMC Bronovo ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft acute zorg als speerpunt en HMC Westeinde in de binnenstad van Den Haag is hét ziekenhuis waar dit in volle omvang wordt bedreven. Met meer dan 50.000 presentaties per jaar behoort de SEH van HMC Westeinde tot een van de drukste van Nederland. Hier kom je de acute interne geneeskunde in de volle breedte tegen. Daarnaast heeft HMC Westeinde een Acute Opname Afdeling (AOA) interne geneeskunde en een acute poli die net als de SEH door enthousiaste internisten acute geneeskunde worden gesuperviseerd. HMC Westeinde is goed met de auto en uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken (vlak bij Den Haag CS).

 

Stage:

De stage biedt een uitstekende gelegenheid om in een groot binnenstad ziekenhuis de acute interne geneeskunde in volle omvang te bedrijven op de SEH, AOA en acute poli. Daarnaast participeer je in de dienst. Een samenwerkingsovereenkomst is er in ieder geval met LUMC (Leiden) en VUmc (Amsterdam).

 

Voorwaarden:

De stage maakt onderdeel uit van de differentiatiestage Acute Interne Geneeskunde of maakt onderdeel uit van een profielstage. Alvorens aan de slag te gaan dient er een ALS cursus gevolgd te worden (indien dit niet al is gebeurd).

 

Sollicitatie & contact

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

Dr. Herman Hofstee, internist acute geneeskunde, h.hofstee@haaglandenmc.nl

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.