Op deze pagina vind je meer informatie over het werken als arts-assistent in het GHZ en HMC.


Vanuit de Centrale Opleidingscommissie is een vertrouwenspersoon voor aios benoemd. Voor Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en het GHZ is Hedwig Slot, kinderarts en directeur Landsteiner Instituut, de vertrouwenspersoon. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088 - 979 3230 (secretariaat).

Hierop is een uitzondering: in HMC Bronovo is Tineke Vos, psychiater, vertrouwenspersoon voor aios Interne Geneeskunde en Gynaecologie. Zij is bereikbaar via: 088 - 979 3118 (poli psychiatrie).


De arts-assistentenvereniging is een vereniging van en voor alle a(n)ios in HMC. Alle arts-assistenten, in-opleiding en niet-in-opleiding, kunnen tijdens hun dienstverband lid worden tegen een kleine maandelijkse vergoeding. Ook klinisch specialisten in opleiding (ziekenhuisapothekers, klinisch chemici en klinisch psychologen) kunnen lid worden.


Het werk en de opleiding van arts-assistenten stelt naast de eisen op medisch-technisch vlak eisen aan sociale en communicatieve vaardigheden en een flexibele en stressbestendige opstelling. Coaching waarbij diverse onderwerpen aan de orde kunnen komen, kan bijdragen aan een verbetering van het persoonlijk functioneren en van het werk- en opleidingsklimaat.


Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.