Kunst van het klein maken

Onderwerp
Deskundigheidsbevordering, Management ontwikkeling
Doelgroep
Leidinggevende, Medisch ondersteunend, Organisatie ondersteunend
Doel
Leren de mensen van het werkproces te betrekken bij verbetermaatregelen en door te testen binnen korte tijd een uitvoerideeën te krijgen die werken in de praktijk
Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Susanne van der Linden, administratief medewerker, via 070-3301840

Locatie
MCH
Duur
3 uur
Omschrijving

Deze training is gericht op leidinggevenden en senioren: medewerkers die zich bezig houden met het doen van verbeteringen op de afdeling.

 

Effectief verbeteren is lastig. Het blijkt in de praktijk dat goed bedoelde verbetermaatregelen vaak verzanden. Het aanleren van ingewikkelde verbetermethodieken aan professionals blijkt niet te werken. LET OP: het gaat hier om processen die geen ernstige schade kunnen berokkenen bij patiënten. Het gaat om logistieke processen en verbeteren van de organisatie in de zorg.

 

De kunst van het klein maken is erop gericht om processen in maximaal vijf stappen te beschrijven. Kies de stap waar je de beste mogelijkheden voor verbeteringen in ziet en bespreek ideeën hierover met de frontline.

 

Testen is de essentie van de methode. Niet zoeken (tijdens langdurige vergaderingen….) naar de beste oplossing, maar het testen van ideeën. De verbeteringen moeten de volgende dag op kleine schaal uitgeprobeerd kunnen worden, daarna evalueren, aanpassen, opnieuw testen. Na 3 à 4 rondes heb je een uitvoerbaar idee dat werkt!

 

Voorbereiding voor deelnemers

Verzoek aan de deelnemers van de training om vooraf tijdens het eigen werk na te denken waar je in de praktijk tegen aanloopt en deze voorbeelden mee te nemen naar de training.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier. In het huisbulletin wordt gecommuniceerd wanneer de training plaatsvindt

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.