Good Clinical Practice

Onderwerp
Onderzoek en wetenschap
Doelgroep
Medische Staf, Medisch ondersteunend, Verpleegkundige
Doel
Kennismaken met de basis van de regelgeving en organisatie van medisch wetenschappelijk onderzoek.
Informatie

De GCP training wordt 4-6 keer per jaar georganiseerd en wordt alternerend gegeven in HMC (locatie Westeinde), HAGA ziekenhuis en Reinier de Graaf Gasthuis. Kijk voor actuele data en locaties op deze specifieke pagina's: 

Informatiepagina GCP training voor Groene Hart Ziekenhuis

Informatiepagina GCP training voor MCH-Bronovo 

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Susanne van der Linden, administratief medewerker, via 088 9791840. Er kunnen kosten verbonden zijn aan deelname.

Locatie
MCH, Extern
Duur
1 dag en een examen van 2 uur (voor specialisten en aios)
Omschrijving

Specialisten, a(n)ios, (gespecialiseerd) verpleegkundigen, (senior) co-assistenten, doktersassistentes en datamanagers betrokken bij wetenschappelijk onderzoek in elk van de coöperatieziekenhuizen (GHZ en HMC-Bronovo) kunnen zich aanmelden voor de training. Onderzoekers worden gedurende een dag geïnformeerd over de huidige stand van zaken betreffende wet- en regelgeving in klinisch geneesmiddelenonderzoek en de vertaling ervan naar de praktijk. Het accent komt te liggen op de taken van onderzoekers.

 

Medisch specialisten en aios worden gevraagd het verplichte WMO-GCP-examen van 2 uur af te leggen. Dit examen wordt georganiseerd op een moment buiten de trainingsdag om.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.